بهران هیدرولیک

هیدرولیک چیست؟

هنگامی که کارانتقال نیرو توسط مایعات انجام شود به آن هیدرولیک گفته میشود. در گذشته منظور از هیدرولیک فقط آب بوده و از این کلمه در مهندسی آب و حرکت دادن چرخ های آبی استفاده می شد.

امروزه مفهوم هیدرولیک فقط مختص آب نیست. به علت خاصیت زنگ زدگی آب نمیتوان از آن به عنوان منبع انتقال انرژی استفاده کرد به همین دلیل امروزه در صنایع از روغن های معدنی جهت انتقال انرژی استفاده میشود.

هیدرولیک های روغنی چه ویژگی هایی دارند؟
نصب ساده قطعات
امکان معکوس کردن سریع جهت کردن
امکان اتوماتیک کردن حرکات
افزایش طول عمر قطعات هیدرولیکی به علت استفاده از روغن
هیدرولیک در صنایعی مانند پرس کاری، خودرو سازی، هواپیما سازی، راهسازی کاربرد بسیار زیادی دارد.

نحوه تبدیل انرژی در تاسیسات هیدرولیکی به این شکل است که انرژی مکانیکی اغلب توسط موتورها تولید میگردد، در هیدرو پمپها تبدیل به انرژی هیدرولیکی می شود و این انرژی از طریق وسائل هیدرولیکی به قطعات کار کننده هیدرولیکی منتقل میشود. از این قطعات کارکننده میتوان مجددا انرژی مکانیکی را بدست آورد.

کیفیت روغن های هیدرولیک بهران باعث شده تا مصرف کنندگان آن رضایت بالایی از این محصول داشته باشند.

4 شاخص اصلی که هنگام خرید روغن بهران باید به آن توجه کرد.
شاخص گرانوی
نقطه اشتعال
نقطه ریزش
دانسیته
شاخص گرانوی روغن چیست؟
شاخص گرانوی یا ویسکوزیته معیاری برای اندازه گیری چسبندگی روغن است. روغن هایی که ویسکوزینه بالاتری دارند، دارای مولکول هایی هستند که چسبندگی بیشتری دارند در حالی که روغن هایی که ویسکوزیته پایین تری دارند دارای چسبندگی کمتری هستند و به راحتی جاری میشوند.

ویسکوزینه در واقع میزان مقاومت روغن در برابر جریان است که با افزایش دما کاهش می یابد و با کاهش دما افزایش می یابد. همه روغن ها در برابر تغییر دما به یک شکل پاسخ نمیدهند. به توانایی مقاومت روغن ها در برابر تغییر دما به اصطلاح VIیا VISCOSITY INDEX گفته میشود.

نقطه اشتعال روغن چیست؟
نقطه اشتعال روغن هم یکی از استانداردهای لازم برای روان کننده ها به شمار می آید. نقطه اشتعال پایین ترین درجه حرارتی است که روغن را باید گرم کرد تا تحت شرایط مشخص بخار و یا گاز کافی برای تشکیل شعله ایجاد شود.

نقطه استعال نشان دهنده خطر آتش سوزی و انفجار در روغن است. معمولا روغن های بر پایه نفتنیک نسبت به روغن های پارافینیک دارای نقطه اشتعال پایین تری هستند.

نقطه آتش گیری با نقطه اشتعال روغن متفاوت است. نقطه آتش گیری در روغن به این معناست که احتراق در روغن به خودی خود و بدون هیچ گونه منبع حرارت و یا آتش رخ دهد. نقطه آتش گیری بالاتر از نقطه اشتعال است. در شرایطی که درجه حرارت عملیاتی روغن زیاد باشد اگر از روغن های با نقطه اشتعال پایین استفاده شود، مقدار تبخیر روغن زیاد میشود و در نهایت مصرف روغن بالا میرود.

نقطه ریزش روغن چیست؟
نقطه ریزش روغن در واقع پایین ترین درجه حرارتی است که در آن روغن میتواند جریان داشته باشد.

روغن هایی که برای کار در شرایط سرد انتخاب میشوند باید نقطه ریزش پایینی داشته باشند. بهتر است نقطه ریزش روغن حداقل ده درجه سانتی گراد کمتر از محدوده دمای پیش بینی شده باشد.

شاخص دانسیته روغن چیست؟
دانسیته، چگالی و یا وزن. همه این کلمات به معنی مقدار جرم موجود در واحد حجم است. هر چه جسم سنین تر باشد در نتیجه دانسیته آن بیشتر است. دانسیته روغن به منظور ارزیابی ینواختب ترکیب محصولات تولیدی مورد استفاده قرار می گیرد.

پر مصرف ترین روغن های هیدرولیک بهران

روغن بهران سری H

این مدل دارای خاصیت فیلتراسیون و حفاظت در برابر خوردگی است و بیشتر در دستگاه های پرس مورد استفاده قرار می گیرد.

تفاوت بهران هیدرولیک H46 و بهران هیدرولیک H68

تفاوت H68 و H46 در گرانوی آنهاست. گرانوی H68 در دمای 40 درجه سانتی گراد 68 است و گرانوی H46 در همین دما برابر 46 است.

مشخصات بهران هیدرولیک H46 و H68

بهران هیدرولیک H68 و H46 روغن صنعتی مناسب برای انتقال نیرو و روانکاری است که در انواع سیستم های هیدرولیک و پرس های سبک و سنگین استفاده میشود.

خصوصیات بهران هیدرولیکH46 و H68

آزاد سازی عالی هوا از روغن
جداپذیری روغن از آب
قابلیت فیلتراسیون عالی
دارای خاصیت ضد سایش
محافظت در برابر زنگ زدگی
پایداری حرارتی بالا
روغن بهران سری T

روغن های سری T دارای گرانوی بالاست و در دستگاه هایی که دمای متغیری دارند استفاده میشود.

تفاوت بهران هیدرولیک T46 و بهران هیدرولیکT68

تفاوت T46 و T68 بهران نیز در ویسکوزیته یا همان میزان گرانوی آنهاست.

مشخصات بهران هیدرولیک T46 و T68

افزایش و کاهش دما بر روی عملکرد و طول عمر دستگاه های هیدرولیکی تاثیر زیادی دارد. به طوری که کاهش دما باعث میشود روان کننده ها منقبض شوند و در دستگاه جریان پیدا نکنند و در نتیجه عدم تحرک سیال باعث آسیب تجهیزات هیدرولیکی میشود. از طرفی افزایش دما نیز میتواند عملکرد سیستم ها را مختل کند. روغن بهران هیدرولیکT46 و T68 مناسب برای دستگاه های حساسی است که در محدوده دمای متغیر کار می کنند.

خصوصیات بهران هیدرولیک T46 و T68

آزاد سازی عالی هوا از روغن
پایداری حرارتی و اکسیداسیون بالا
تغییر گرانوی کم نسبت به تغییرات دما
روانکاری عالی
محافظت در برابر خوردگی و زنگ زدگی
بطور کلی روغن های هیدرولیک با توجه به استاندارد ISO 6743 به سطوح کیفیت زیر تقسیم بندی می شوند:

HH

روغن پایه معدنی بدون مواد افزودنی. این روغن اولین نسل از روغن های هیدرولیک بود.

HL

با اضافه کردن مواد افزودنی ضدزنگ و ضد اکسیداسیون نسل جدیدی از این روغن ها بوجود آمد که به این گروه از روغن های هیدرولیک، روغن های گردشی نیز گفته می شود.

HM

با اضافه کردن مواد افزودنی ضد سایش به روغن های HL روغن های هیدرولیک جدید تولید شد که در حال حاضر پر مصرف ترین روغن های هیدرولیک هستند.

HV

با بالا بردن شاخص گرانروی روغن های هیدرولیک HM ، سطح کیفیت HV بدست آمد که برای کارکرد در محدوده دمایی وسیع مناسب هستند.

HG

این روغن ها به روغن هیدرولیک ماشین ابزار معروف هستند و با خاصیت چسبندگی که دارد ، در سیستم های کشویی رفت و برگشتی از سیستم به بیرون پرتاب نمی شود.

بهران مقاوم
فهرست